Identifikohu o Regjistrohu dhe shijoni ThermoRecipes

Ekuivalenca midis modeleve të Thermomix: TM5, TM31 dhe TM21

tm5_2

Në Shtator 2014 Vorwerk lançoi modelin e saj të ri të njohur si TM5. Shumë përdorues e kanë marrë atë gjatë viteve dhe disa që kishin modele më të vjetra i kanë rinovuar ato. Sidoqoftë, pasi këto makina kanë një jetë mjaft të gjatë të dobishme, ka akoma shumë që vazhdojnë të gatuajnë në TM31 (prodhuar në 2004) dhe, pak më pak, me TM21 (prodhuar në 1996). Dëshironi të gatuani me të gjitha modelet? Epo, është thelbësore që ju të dini ekuivalencat e modeleve Thermomix TM5, TM31 dhe TM21.

Pra, si është atje ndryshime të vogla Midis TM5 dhe TM31, ne kemi menduar se është e dobishme të shkruajmë një artikull duke shpjeguar ndryshimet kryesore midis 3 robotëve në mënyrë që të keni modelin që keni, të vazhdoni të shijoni recetat tona dhe t'i përshtatni ato plotësisht rehati mbi të gjitha, siguri.

Ekuivalenca midis TM31 dhe TM5

termomix tm31 vs termomix tm5

Thermomix TM31 vs Thermomix TM5

Dallimet midis këtyre dy modeleve janë shumë më të vogla se ato midis 31 dhe 21, kështu që do të jetë shumë më e lehtë të përshtatni recetat tuaja. Ju do të duhet të merrni parasysh vetëm dy aspekte themelore: temperatura maksimale dhe kapaciteti i xhamit dhe enës varoma. Le ta shohim më në detaje:

Temperatura

Temperatura maksimale e TM5 është mbi 120º, ndërsa TM31 arrin vetëm 100º. Kjo hap një sërë mundësish me TM5, veçanërisht kur bëhet fjalë për tiganisje dhe skuqje.

  • Sautéed dhe sautéed: në TM5 duhet të programojmë 120º dhe 8 minuta. Ndërsa në TM31 do të vendosim një temperaturë varome, 10 minuta. Tani me TM5 skuqurat janë më të mira, më të arta. Kryesisht vihet re kur hudhra kaurdisur, për shembull, t'i hedhim mbi një peshk të avulluar.
  • Temperatura e varomës: Në TM31 ne përdorim temperaturën Varoma për pothuajse gjithçka: avullimin me varoma, skuqjen dhe nxirjen, zvogëlimin e lëngjeve në salca ... Sidoqoftë, në TM5 duhet të përdorim vetëm temperaturën e varomës për të gjeneruar avull dhe për të gatuar enën varoma ose zvogëloni salcat.
  • Gatuaj në 100º: Ashtu si në TM31 me TM5 ne gjithashtu mund të gatuajmë perime në 100º, për shembull, duke favorizuar kështu ruajtjen e vetive të ushqimit ose orizit, i cili do të mbetet në pikën e tij të duhur të gatimit.

kapacitet

Kapaciteti i kontejnerit Varoma eshte rritur me 10%, nga 3 litrat e TM31 në 3.300 të TM5.

Rezervuari gjithashtu ka rritur kapacitetin e tij nga 2 litra për TM31 në 2.200 për TM5. Këtu duhet të keni kujdes pasi recetat TM31 mund të bëhen në mënyrë perfekte në TM5, por jo anasjelltas sepse gota mund të derdhet. Pra, nëse doni të bëni një recetë TM5 në TM31, sigurohuni që sinjali maksimal i kapacitetit të mos tejkalohet (2 litra).

Varoma gjithashtu ka rritur kapacitetin e saj dhe kjo është shumë e mirë ne mund të përfshijmë më shumë ushqime për t'i avulluar ato në të njëjtën kohë dhe se ato janë më të lirshme se njëra-tjetra, duke favorizuar qarkullimin e mirë të avullit. Për shembull, tani mund të vendosim dy levire ose brez në një mënyrë më komode ose më shumë perime. Isshtë gjithashtu e dobishme kur vendosni forma drejtkëndëshe ose individuale për puding ose puding pasi më shumë modele do të hyjnë në ne.

Shpejtësi

Me TM5 shpejtësia 10 ose turbo është rritur deri në 10.700 rpm (ndërsa TM31 arriti në 10.000). Kjo i bën përgatitjet si gazpacho ose kremrat më të hollë në më pak kohë.

Le ta shohim në një tabelë në mënyrë grafike.

Tabela e ekuivalencave TM31 dhe TM5

TM31

TM5

TEMPERATURA
Në avull me shportë dhe / ose varoma Temperatura e varomës Temperatura e varomës
Ulni salcat

(nga avullimi i lëngut)

Temperatura e varomës Temperatura e varomës
Sauté ose sauté Temperatura e varomës - 10 min rreth Temperatura 120º - 8 min rreth
KAPACITETI
Kapaciteti maksimal. të Vaso 2 litra 2,200 litra
Kapaciteti maksimal. të varoma 3 litra 3,300 litra
Shpejtësia
Mariposa Maksimumi në shpejtësinë 5 Maksimumi në shpejtësinë 4
Turbo (ose shpejtësia 10) Arrin 10.000 rpm Arrin 10.700 rpm

Ekuivalenca midis TM31 dhe TM21

Këtu është një tabela e ekuivalencës në të cilën thjesht duhet të ndiqni rreshtin përkatës, domethënë, nëse receta e përshtatur për TM31 thotë "shpejtësia e lugës" dhe ju keni një TM21, ajo që duhet të bëni është të programoni shpejtësinë 1 me flutur… e lehtë, apo jo?

Tani ju keni çelësin për të përshtat të gjitha recetat në modelin tuaj TM21.

Tabela e ekuivalencave midis TM31 dhe TM21

TM31 TM21
Shpejtësia e kovës Shpejtësia 1 me flutur
Kthehu majtas Mariposa
Temperatura 37º Temperatura 40º
Temperatura 100º Temperatura 90º
Copëtim, shpejtësia 4 Pres, shpejtësia 3 ose 3 1/2
Grate, shpejtësia 5 Grate, shpejtësia 4
Copëtoj, shpejtësia 7 deri në 10 Copëtoj, shpejtësia 6 deri në 9
Montoni qartë, shpejtësia 3 1/2 Udhëtoni qartë, shpejtësia 3

Siç do ta shihni, ka dallime të dukshme midis modeleve 21 dhe 31, të tilla si temperatura minimale ose shpejtësitë për funksionet themelore të copëtimit, grirjes dhe copëtimit.