login o Daptar terasrasakeun ThermoRecipes

Thermomix vs MyCook

Robot naon anu kedah dipésér? Thermomix atanapi MyCook? Kami bakal nganalisis sareng ngabandingkeun ciri utama dua vérsi ayeuna pikeun duanana robot pikeun ngabantosan anjeun dina kaputusan ieu: Thermomix TM31 sareng MyCook.

Urang bakal ngamimitian ku opat bédana utama sareng ciri anu tiasa nangtoskeun pilihan urang: harga, metode pemanasan sareng suhu, pabrik sareng bentuk pameseran.

Thermomix langkung saé atanapi MyCook?

Thermomix langkung saé atanapi MyCook?

harga

MyCook: 799 € 

Thermomix: 980 €

Sakumaha urang tiasa tingali, MyCook sakitar € 200 langkung mirah tibatan TMX. Di dieu kami ngagambarkeun harga resmi, sanaos tangtosna duanana merek bakal nawiskeun pikeun narik langkung seueur pembeli. Sanaos MyCook tiasa ngirangan harga na dina waktos-waktos anu tangtu dina sataun, Thermomix tiasa masihan pilihan palanggan sapertos pembiayaan bébas bunga, buku resep, kantong angkutan atanapi 2 gelas pikeun harga hiji.

Métode pemanasan sareng suhu

MyCook: Induksi (40º - 120º)

Thermomix: Résistansi (37º - 100º)

Metode masak mangrupikeun hiji bédana anu paling ageung antara dua robot. Dina titik ieu, MyCook parantos hasil ngaleuwihan Thermomix kumargi metode pemanasan na nyaéta induksi, metode anu langkung modéren sareng langkung gancang, kalayan suhu anu kisaran 40 º dugi ka 120º. Nanging, Thermomix panas ngalangkungan résistansi, metoda anu langkung tradisional sareng langkung laun sareng anu suhuna antara 37 is sareng 100º. Kituna, urang tiasa nyarios yén MC manaskeun sakitar 2-4 menit langkung gancang tibatan TMX, salawasna gumantung kana jumlah kontén anu bakal dipanaskeun.

Nganalisis fluktuasi suhu urang tingali yén Thermomix ngahontal 37º salaku titik positip, suhu anu mangpaat pisan pikeun mecut bule sareng endog mengembang, ogé ngadamel adonan. Nanging, MyCook ngahontal 120º, suhu anu sampurna pikeun tumis, nalika Thermomix henteu sanggup ngaleuwihan 100º.

Bentuk pameseran

MyCook: mésér langsung di toko alat. 

Thermomix: di bumi ngaliwatan presenter Thermomix resmi.

Di dieu urang tingali salah sahiji bédana ageung antara duanana robot. Pikeun kéngingkeun TMX urang kedah ngalaksanakeunana ku presenter anu bakal datang ka bumi urang tanpa komitmen, aranjeunna bakal ngajarkeun ka kami mesin ku cara anu dipersonalisasi sakitar 2 atanapi 3 jam sareng urang bakal masak sababaraha piring babarengan, salian ti nanyakeun naon waé mamang urang gaduh ngeunaan éta. robot. MyCook, di sisi anu sanésna, tiasa dipésér di toko alat mana waé, sahingga ngaleungitkeun kabutuhan saha waé anu datang ka imah anjeun. Titik négatipna di dieu nyaéta yén urang moal ngagaduhan kasempetan pikeun ningali kumaha jalanna MyCook.

Pabrikan

MyCook: Taurus - Spanyol. 

Thermomix: Vorwerk - Jérman.

MyCook didamel ku perusahaan Catalan terkenal Taurus, anu ngagaduhan pangalaman 52 taun dina nyiptakeun sareng desain alat-alat rumah tangga alit sareng ageung. Thermomix didamel ku perusahaan Jerman Vorwerk, kalayan 120 taun pangalaman ngembangkeun dasarna dua produk: beberesih vakum Kobold sareng robot dapur Thermomix. Di dieu urang ngagaduhan dua poin kanggo ditaksir: naha mésér ti perusahaan Spanyol, anu nalika krisis mangrupikeun hal anu dipeunteun ku jalma-jalma supados artos tetep di nagara urang, atanapi milih nanem modal artos dina téknologi alus Jerman.

Hayu urang ayeuna analisa ciri sareng bédana anu pikaresepeun antara dua robot éta:

Laju ngarusak

Bilah tina Thermomix

Bilah tina Thermomix

MyCook: 11.000 révolusi per menit. 

Thermomix: 10.200 révolusi per menit.

Sanaos pandangan heula urang ningali yén MyCook ngaleuwihan Thermomix dina révolusi, sigana ieu henteu ngagambarkeun kakurangan kanggo robot Jérman. Anu bakal nangtukeun kualitas anu ditumbuk nyaéta bentuk gelas. Kaca MyCook langkung sempit dina dasar na langkung luhur. Thermomix, anu ngagaduhan desain anu sami dina modél na sateuacanna (TM21), ngarobih dina desain modél ayeuna ku cara nyieun mangkok langkung lega dina dasar sareng handap, ngahontal grinding dahareun anu langkung épisién sareng lengkep.

Durasi rata-rata

MyCook: -   

Thermomix: 15 taun.

Mycook parantos aya di pasar sababaraha taun langkung dibandingkeun sareng Thermomix, janten kami henteu gaduh unsur anu cekap pikeun nganilai durasi rata-rata Mycook. Nanging, urang terang yén Thermomix tiasa ngagaduhan lilana rata-rata sakitar 15 taun.

Beurat jeung dimensi

MyCook: 10 kg (360 x 300 x 290 mm)

Thermomix: 6 kg (300 x 285 x 285 mm)

Kami ningali yén Thermomix langkung hampang sareng langkung alit tibatan MyCook, fitur anu kedah diperhatoskeun pikeun dapur anu langkung alit.

Métode ngumbah

Naha biayana seueur pikeun ngabersihkeun Thermomix?

Naha biayana seueur pikeun ngabersihkeun Thermomix?

MyCook: Ati-ati nalika ngumbah wilah sabab éta henteu tiasa teuleum dina cai.

Thermomix: sadaya aksésoris aman mesin cuci piring sareng beuleum dina cai.

Nalika ngeunaan nyeuseuh, Thermomix jelas meunang. Dimimitian ku desain tutupna, urang tiasa nyarios yén MyCook ngagaduhan sababaraha tempat pikeun mempermudah turunna tuangeun nalika ngagiling kalayan kecepatan luhur anu ngabersihkeun rada rumit kusabab éta percikan pisan nalika cai murag langsung tina keran. Ogé, agul-agul henteu aman pikeun mesin cuci piring. Karakteristik ieu aya dina modél Thermomix (TM21) sateuacanna sareng mekar dina taun 2004 ku modél anyar sareng ayeuna anu aya di pasar: bilah tiasa dikumbah tanpa aya masalah di jero mesin cuci piring sareng tutupna lengkep lemes.

Saatos jasa jualan

MyCook: dasar.

Thermomix: perhatian pribadi ti nyonya rumah sareng aksés gratis kana sababaraha kursus masak.

Kalayan MyCook, layanan purna jual mirip sareng alat-alat sanés. Upami rusak atanapi anjeun peryogi gentos, kantun kontak aranjeunna sareng angkat ka pusat anu pas. Nanging, Thermomix tiasa dianggo pisan béda. Kanyataan mayar ampir 1.000 euro sareng ngadamel beuli ngalangkungan presenter, ngagaduhan hadiahna. Presenter ieu bakal janten kontak saatos-penjualan urang sadayana dipersonalisasi kana kabutuhan urang. Nyaéta, upami urang ngagaduhan masalah sareng mesin atanapi patarosan naon waé, kami tiasa langsung ngahubungi anjeunna sareng anjeunna bakal langsung sumping ka kami, bahkan anjeunna bakal angkat ka bumi kami pikeun ngadamel resep anu nolak urang babarengan. Salaku tambahan, rombongan Thermomix ngalakukeun kursus masak gratis pikeun topik anu seueur pisan pikeun klien Thermomix sareng saha anu presenter urang tiasa ngundang urang.

Hayu urang tingali ciri ieu dina ngabandingkeun ieu

Méja kasimpulan
MYCOOK (MC) THERMOMIX (TMX)
harga 799 € 980 €
Metoda panas Induksi (panas langkung gancang) Résistansi
Révolusi per menit 11.000 10.200
beberesih Bilah non-mesin cuci piring Sumuhun mesin cuci piring
Suhu 40-120 37-100
kapasitas liter 2 liter 2
ukuran X x 360 300 290 mm X x 300 285 285 mm
beurat 10 kg 6 kg
Bentuk pameseran Di toko Ngaliwatan presenter kalayan démo di bumi
pausahaan Taurus (Spanyol) Vorwerk (Jérman)

Robot dapur naon anu kedah dipésér?

Urang kedah mimitian ku nyebatkeun yén éta leres-leres mesin anu sami, boh dina ciri sareng fungsina sareng asesorisna, janten, naha urang milih anu hiji atanapi anu sanés, urang bakal kéngingkeun robot anu saé anu bakal ngabantosan urang pisan di dapur.

Modél MyCook ayeuna mirip pisan sareng modél TM21, didamel ampir 20 taun ka pengker, janten ngagaduhan ciri anu parantos ditingkatkeun dina modél Thermomix (TM31) ayeuna: heureutna mangkok dina dasar anu ngajantenkeun grinding langkung sesah, nyaéta ukuran mesin anu langkung ageung, kiyeu dina tutup anu nyusahkeun nyeuseuh sareng henteuna suhu 37º, anu manpaat pisan pikeun ngadamel adonan sareng mengembang endog. Tungtungna, nepi ka noél, kualitas unsur palastik tina gelas na Asesoris Thermomix sigana langkung saé kualitasna tibatan MyCook.

Nanging, sanaos kanyataan yén MyCook resep pikeun manaskeun ku induksi sareng 120º suhu, Thermomix masih robot sareng langkung taun pangalaman (sareng kusabab éta resep réliabilitas anu langkung ageung), gampang nyeuseuh komponénna, layanan purna jual anu ngajantenkeun 200 euro bédana langka sareng efisiensi anu langkung ageung dina ngagiling sareng masak kusabab desain langkung saé tina gelas anu langkung lega di dasar.

Inpormasi lengkep ngeunaan Thermomix

Lamun perlu langkung seueur inpormasi ngeunaan prosesor dahareun Thermomix, Kuring nyarankeun anjeun ngalebetkeun bagianna Naon Thermomix?