Identifikohu o Regjistrohu dhe shijoni ThermoRecipes

Thermomix vs MyCook

Çfarë roboti për të blerë? Thermomix apo MyCook? Ne do të analizojmë dhe krahasojmë karakteristikat kryesore të dy versioneve aktuale të të dy robotëve për t'ju ndihmuar në këtë vendim: Thermomix TM31 dhe MyCook.

Ne do të fillojmë me katër ndryshimet dhe karakteristikat kryesore që mund të përcaktojnë zgjedhjen tonë: çmimi, metoda e ngrohjes dhe temperaturat, prodhuesi dhe forma e blerjes.

Më mirë Thermomix apo MyCook?

Më mirë Thermomix apo MyCook?

çmim

MyCook: 799 € 

Termomix: 980 €

Siç mund ta shohim, MyCook është afërsisht 200 € më e lirë se TMX. Këtu ne pasqyrojmë çmimet zyrtare, megjithëse sigurisht që të dy markat do të bëjnë ofertat e tyre për të tërhequr më shumë blerës. Megjithëse MyCook mund të ulë çmimin e tij në periudha të caktuara të vitit, Thermomix mund t'i japë klientit mundësi të tilla si financim pa interes, libra recetash, çanta transporti ose 2 gota për çmimin e njërës.

Metoda e ngrohjes dhe temperaturat

MyCook: Induksioni (40º - 120º)

Termomiksi: Rezistencat (37º - 100º)

Metoda e gatimit është një nga ndryshimet më të mëdha midis dy robotëve. Në këtë pikë, MyCook ka arritur të tejkalojë Thermomix pasi që metoda e tij e ngrohjes është induksioni, një metodë më moderne dhe më e shpejtë, me një temperaturë që shkon nga 40º në 120º. Sidoqoftë, Thermomix nxehet përmes rezistencave, një metodë më tradicionale dhe më e ngadaltë dhe temperatura e së cilës është ndërmjet 37º dhe 100º. Prandaj, mund të themi që MC nxehet rreth 2-4 minuta më shpejt se TMX, gjithmonë në varësi të sasisë së përmbajtjes që do të nxehet.

Duke analizuar luhatjet e temperaturës shohim që Thermomix arrin 37º si një pikë pozitive, një temperaturë shumë e dobishme për fshikullimin e të bardhave dhe pushimin e vezëve, si dhe për të bërë brumëra. Sidoqoftë, MyCook arrin 120º, një temperaturë perfekte për skuqjen kur Thermomix nuk është në gjendje të tejkalojë 100º.

Forma e blerjes

MyCook: blerje direkte në dyqanet e pajisjeve. 

Termomiksi: në shtëpi përmes prezantuesve zyrtarë të Thermomix.

Këtu shohim një nga ndryshimet e mëdha midis të dy robotëve. Për të marrë një TMX, ne duhet ta bëjmë atë përmes prezantuesve të cilët do të vijnë në shtëpinë tonë pa asnjë angazhim, ata do të na mësojnë makinerinë në një mënyrë të personalizuar në rreth 2 ose 3 orë dhe ne do të gatuajmë së bashku disa pjata, përveçse do të kërkojmë çdo lloj lloji pa dyshim që kemi në lidhje me të. Nga ana tjetër, MyCook mund të blihet në çdo dyqan pajisjesh, duke eleminuar kështu nevojën që dikush të vijë në shtëpinë tuaj. Pika negative këtu është se nuk do të kemi mundësinë të shohim se si funksionon MyCook.

Prodhuesit

MyCook: Demi - Spanjë. 

Termomiksi: Vorwerk - Gjermani.

MyCook është prodhuar nga kompania e njohur katalanase Taurus, e cila ka përvojë 52 vjeçare në krijimin dhe modelimin e pajisjeve shtëpiake të vogla dhe të mëdha. Thermomix është prodhuar nga kompania gjermane Vorwerk, me përvojë 120 vjeçare në zhvillimin e dy produkteve: pastruesit vakum Kobold dhe robotët e kuzhinës Thermomix. Këtu kemi dy pika për të vlerësuar: ose bleni nga një kompani spanjolle, e cila në kohë krizash është diçka që njerëzit e vlerësojnë në mënyrë që paratë të qëndrojnë në vendin tonë, ose zgjidhni të investoni para në reputacionin e mirë të teknologjisë gjermane.

Le të analizojmë karakteristikat dhe ndryshimet e tjera interesante midis të dy robotëve:

Shpejtësia e copëtimit

Tehu i Thermomix

Tehu i Thermomix

MyCook: 11.000 rrotullime në minutë. 

Termomiksi: 10.200 rrotullime në minutë.

Edhe pse në shikim të parë shohim që MyCook e tejkalon Thermomix në revolucione, duket se kjo nuk paraqet ndonjë disavantazh për robotin gjerman. Ajo që do të përcaktojë cilësinë e bluarjes është forma e xhamit. Xhami MyCook është më i ngushtë në bazë dhe më i gjatë. Thermomix, i cili kishte një dizajn të ngjashëm në modelin e tij të mëparshëm (TM21), e modifikoi atë në modelin e modelit aktual duke bërë një tas më të gjerë në bazë dhe më të ulët, duke arritur një bluarje më efikase dhe më të plotë të ushqimit.

Kohëzgjatja mesatare

MyCook: -   

Termomiksi: 15 vjet.

Mycook ka dalë në treg për më pak vite krahasuar me Thermomix, kështu që nuk kemi elementë të mjaftueshëm për të vlerësuar kohëzgjatjen mesatare të Mycook. Sidoqoftë, ne e dimë që Thermomix mund të ketë një kohëzgjatja mesatare rreth 15 vjet.

Pesha dhe dimensionet

MyCook: 10 kg (360 x 300 x 290 mm)

Termomiksi: 6 kg (300 x 285 x 285 mm)

Ne shohim që Thermomix është më i lehtë dhe më i vogël se MyCook, një tipar që duhet marrë parasysh për kuzhinat më të vogla.

Metoda e larjes

A kushton shumë pastrimi i Thermomix?

A kushton shumë pastrimi i Thermomix?

MyCook: Kujdes kur lani tehu pasi ato nuk zhyten në ujë.

Termomiksi: të gjithë aksesorët janë të sigurt në pjatalarëse dhe zhyten në ujë.

Kur bëhet fjalë për larjen, Thermomix qartë fiton. Duke filluar me projektin e kapakut, mund të themi se MyCook ka disa vrima për të lehtësuar zbritjen e ushqimit gjatë bluarjes me shpejtësi të mëdha që e bëjnë pastrimin pak më të komplikuar pasi spërkat shumë kur uji bie direkt nga çezma. Gjithashtu, tehu nuk është i sigurt për larjen e enëve. Këto karakteristika ishin të pranishme në modelin e mëparshëm Thermomix (TM21) dhe u evoluan në 2004 me modelin e ri dhe aktual që është në treg: fletët mund të lahen pa ndonjë problem brenda pjatalarëse dhe kapaku është plotësisht i qetë.

Pas sherbimit te shitjes

MyCook: themelore.

Termomiksi: vëmendje e personalizuar nga zonjëja dhe qasje falas në kurse të shumta gatimi.

Me MyCook, shërbimi pas shitjes është i ngjashëm me atë të çdo pajisjeje tjetër. Nëse prishet ose keni nevojë për një zëvendësim, thjesht kontaktoni ata dhe shkoni në qendrën përkatëse. Sidoqoftë, Thermomix punon shumë ndryshe. Fakti i pagimit të pothuajse 1.000 euro dhe bërja e blerjes përmes një prezantuesi, ka shpërblimin e vet. Ky prezantues do të jetë kontakti ynë pas shitjes plotësisht i personalizuar për nevojat tona. Kjo është, nëse kemi ndonjë problem me makinerinë ose ndonjë pyetje me ndonjë recetë, ne mund ta kontaktojmë menjëherë dhe ajo do të na marrë pjesë personalisht, madje do të shkojë në shtëpinë tonë për të bërë recetën që na reziston së bashku. Për më tepër, delegacionet e Thermomix bëjnë kurse falas për gatimin në tema shumë të ndryshme për klientët e Thermomix dhe të cilëve prezantuesit tanë mund të na ftojnë.

Le t'i shohim këto karakteristika në krahasimin vijues

Tabela përmbledhëse
"" MYCOOK (MC) THERMOMIX (TMX)
çmim 799 € 980 €
Metoda e nxehtësisë Induksioni (nxehet më shpejt) Rezistencat
Revolucionet në minutë 11.000 10.200
Pastrim Tehu jolarësues Po pjatalarëse
Temperaturat 40º-120º 37º-100º
kapacitet 2 litra 2 litra
Masat 360 x 300 x 290 mm 300 x 285 x 285 mm
peshë 10 kg 6 kg
Forma e blerjes Në dyqane Përmes prezantuesve me demonstrime në shtëpi
Kompani Demi (Spanjisht) Vorwerk (Gjermani)

Çfarë robot kuzhine për të blerë?

Ne duhet të fillojmë duke thënë se ato janë me të vërtetë makina të ngjashme, si në karakteristikat ashtu edhe në funksionet dhe pajisjet e tyre, dhe për këtë arsye, pavarësisht nëse zgjedhim njërën ose tjetrën, do të blejmë një robot të mirë që do të na ndihmojë shumë në kuzhinë.

Modeli aktual MyCook është shumë i ngjashëm me modelin TM21, i krijuar gati 20 vjet më parë, kështu që ai ka karakteristika që janë përmirësuar tashmë në modelin aktual Thermomix (TM31): ngushtësia e tasit në bazë që e bën bluarjen më të vështirë, madhësia më e madhe e makinës, prerjet në kapak që e bëjnë të vështirë larjen dhe mungesa e një temperature 37º, e cila është shumë e dobishme për të bërë brumë dhe për të pushuar vezë. Më në fund, në prekje, cilësia e elementeve plastike të xhamit dhe Aksesorët Thermomix duken me cilësi më të mirë sesa MyCook.

Sidoqoftë, përkundër faktit se MyCook ka në favor të tij ngrohjen me induksion dhe 120º të temperaturës, Thermomix është ende një robot me më shumë vite përvojë (dhe, për këtë arsye, ajo gëzon besueshmëri më të madhe), larje më të lehtë të përbërësve të tij, një shërbim pas shitjes që bën që 200 euro diferencë të paguhet dhe efikasitet më të madh në bluarje dhe gatim për shkak të dizajnit më të mirë të xhamit që është më i gjerë në bazë.

Më shumë informacion në lidhje me Thermomix

Nëse keni nevojë më shumë informacion në lidhje me procesorin e ushqimit Thermomix, Unë ju rekomandoj që të hyni në seksion Çfarë është Thermomix?